Jog és Blog

2007. június 28. 19:00
Helyszín: Tandem Café

A korábbi információtechnológiai paradigmákban a szerzői jogi szabályok betartatása viszonylag egyszerű volt, míg megszegésükhöz nem csak elszántség, de a sok esetben szaktudás és költséges gépek is szükségesek voltak. Az internet a feje tetejére állított mindent: a blogokba ágyazott youtube videók, a világhálón talált képek, hangok és szövegek remixei és a közösségi munkával épített digitális archívumok tömkelege jelzi jogot sértve: a jog határainak átlépése ma már fel sem tűnik az átlag felhasználónak… amíg a hatóság nem kopog az ajtaján. A legutóbbi média re:mix beszélgetésből kiderült, hogy a még az interneten napi szinten publikáló bloggerek és webes újságírók körében sincs egyetértés arról, hogy mit is enged meg a szerzői jog. A beszélgetés során nem csak arra keressük a választ, hogy elviekben mi számít jogsértésnek, de arra is, hogy kiadhatják-e a szolgáltatók a gyanúba keveredett felhasználók IP címeit a hatóságoknak, s ha kiadják is, mire megy a rendőrség vagy a bíróság a log-adatokkal. Mindenkit szeretettel várunk, aki szeretne arról gondolkozni, beszélgetni, hogy az internet miként változtatja meg a mindennapjainkat. Előadókat nem hívunk, a beszélgetésbe bárki bekapcsolódhat.

Kapcsolódó linkek

0 Hozzászólás - “Jog és Blog”


  1. Nincs hozzászólás

Te mit gondolsz?

Média Oktató és Kutató KözpontMagyar Telekom Kitchen Budapest Medialab Creative Commons LicenseReally Simple Syndication
A beszélgetéssorozat a nem jöhetett volna létre a BME Média Oktató és Kutató Központ, a Kitchen Budapest, a Tandem Café és a Kultplay nélkül. A könyvsorozat megjelenését a Magyar Telekom és a BME Média Oktató és Kutató Központ támogatta.